× Dashboard Helpdesk FAQs Registreren Inloggen
PGO on the go!

Plenaire opening

Spreker(s)

Tom Jessen (Online host)
Wim Hodes (Directeur GERRIT)
Bart Brandenburg (Programmamanager OPEN)
Dianda Veldman (Directeur-bestuurder Patiëntenfederatie Nederland)
Ronald Gorter (Bestuurder Stichting MedMij)
Erik-Jan Vlieger (Arts en zorgondernemer)
Marcelis Boereboom (Secretaris-Generaal Ministerie van VWS)
Carine Besselink (Cliënt/patiënt)
Diana Melgers (Parkinsonverpleegkundige Sensire)
Bart Timmers (Huisarts)

Omschrijving

Na een pakkende keynote door arts en zorgondernemer Erik -Jan Vlieger praten we je in deze live talkshow bij - onder de deskundige leiding van Online Host of the Year Tom Jessen. Aan bod komen:

Keynote Erik-Jan Vlieger
"Erik-Jan Vlieger (Amsterdam, 1971) is arts en zorgondernemer. Hij is afgestudeerd als fysicus en als medicus. Hij begon zijn carrière als fysicus in de radiotherapie en promoveerde daarna in de radiologie. Hij bedankte voor de opleiding tot radioloog en ging als adviseur in de zorg aan de slag bij Plexus (2004). Als managing partner bracht hij Plexus onder bij KPMG (2011), waar hij de zorgpraktijk leidde. Vanaf 2014 is Erik-Jan ondernemer in de zorg. Hij was intensief betrokken bij Incision, en sinds 2017 is hij actief bij zijn eigen bedrijf Alii. Erik-Jan houdt van de zorg en van de wetenschap. Zijn keuzes in zijn carrière zijn erop gericht om altijd te werken aan de allerbeste zorg voor patiënten. In 2017 kwam Erik's boek 'Het nieuwe brein van de dokter' uit, over het sterk veranderende artsenberoep."

De aansluiting van huisartsen
Huisartsen zijn als eerste grote groep zorgverleners aangesloten op MedMij. Het is dan ook bij de meeste huisartsen mogelijk om een kopie van je medische gegevens in een PGO op te halen. OPEN ondersteunt huisartsen en huisartsenorganisaties hierin. Hoe hebben zij dat aangepakt?
OPEN is het vierjarig versnellingsprogramma van InEen, LHV en NHG om huisartsen te helpen bij het veilig online inzien van medische gegevens met hun patiënt.

Samenwerken om PGO's te laten vliegen
In de drie noordelijke provincies zijn de krachten rondom de inzet van PGO's gebundeld in PGO Netwerk Noord. Verschillende bedrijven en zorgorganisaties gaan zo zorgen voor meer zorginnovaties, goede en betaalbare zorg en gezonde burgers. Wat is het voordeel om samen te werken en hoe doe je dat? Wim Hodes, directeur van GERRIT, neemt jullie mee in de tips, leerpunten en vraagstukken.

PGO-ervaringen in de praktijk
Op verschillende plekken kunnen mensen al een kopie van hun medische gegevens in een PGO verzamelen. Of het wordt op kleine schaal getest om te leren en te verbeteren. Carine Besselink (cliënt/patiënt) en Diana Melgers (Parkinsonverpleegkundige Sensire) vertellen meer over hun ervaringen in de praktijk en verwachtingen voor de toekomst.

Interview met Marcelis Boereboom, Secretaris-Generaal van VWS, en bestuurders Dianda Veldman en Ronald Gorter
Er is een nieuwe fase in de introductie van PGO's aangebroken. Steeds meer zorgverleners voldoen aan de technische voorwaarden van MedMij en dus kunnen steeds meer patiënten hun medische gegevens verzamelen in hun PGO.

Type sessie

Plenair

Wanneer

woensdag 1 december 2021 van 14:00 tot 15:15 uur


naar boven